Soepen

Aziatische kippensoep


 

Ingrediënten:

  • 1,5 liter water
  • Bosui
  • Verse gember ongeveer 6 centimeter
  • Maggi bouillion. 2 vierkante blokjes
  • 300 g kipdijfilet
  • Rijstnoedels
  • 2 eieren
  • Halve paksoi

 

Voor 2 personen

 

En zo maak je hem:

  1. Snij 4 bosuitjes in stukken van ongeveer 5 centimeter. Snij de gember in grove blokken.
  2. Zet een pan met 1,5 liter water aan de kook. Voeg de bosui, gember en rauwe dipdijfilet toe. Voeg de maggi blokjes toe. Kook 30 minuten.
  3. Snij ondertussen de paksoi klein.
  4. Haal wanneer de 30 min om zijn de kip uit de bouillion. Pluk de kip uit elkaar met twee vorken.
  5. Zeef hierna de gember en de bosuitjes uit de bouillion. Deze heb je niet meer nodig. De smaken zijn in de bouillion getrokken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook de eieren. Om ze perfect te krijgen leg je ze in al kokend water voor 6 minuten. Laat ze hierna schrikken in koud water.
  7. Breng de soep wederom aan de kook en kook de rijstnoedels in de bouillion volgens de verpakking. Voeg ook de paksoi toe. Voeg als eerst het witte deel van de paksoi toe en kook 1 minuut. Voeg hierna het groene deel toe, deze hoeft maar een halve minuut. Voeg op het laatst de pulled kip toe zodat deze op temperatuur is.
  8. Doe de soep in een kom en serveer met wat klein gesneden verse bosuitjes en een gehalveerd ei.

Pavlova's


 

Dit recept komt oorspronkelijk uit Australië. Een voordeel van dit toetje is dat je het makkelijk een paar dagen van tevoren kunt maken. De losse pavlova's kun je namelijk 3 dagen luchtdicht bewaren in de koelkast.

 

Voor 6 personen.

 

 

 

 

Ingrediënten

Pavlova:

  • 3 eiwitten
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels maizena
  • 300 g fruit naar keuze. Ik kies vrijwel altijd voor een mix van rood fruit

Vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 g mascarpone

 

En zo maak je hem:

  1. Splits te eieren in een vetvrije en volledig droge kom. Wanneer de kom vet of nat is, zal het niet gaan lukken het eiwit straks op te schuimen. Het eigeel heb je niet nodig. Klop het eiwit op tot het schuimig wordt. Voeg terwijl je dit doet steeds een beetje van de suiker toe. Doe hetzelfde met de maizena.
  2. Teken op een stukje bakpapier de vorm die de pavlova moet gaan krijgen. Smeer het eiwitschuim vervolgens op het bakpapier in deze vorm. Zorg dat het midden van dunner is en de randen wat dikker. Dit zorgt ervoor dat je hem straks mooi kunt gaan vullen. Bak de pavlova in de oven in ongeveer 1,5 tot 2 uur op 100 graden.
  3. Klop vervolgens voor de vulling de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Meng hierna de mascarpone erdoorheen. 
  4. Bouw de pavlova. Schep de vulling erop en decoreer met je favoriete fruit.