Toetjes
Frambozen trifle met bastognekoeken

Ingrediënten:
- 150 g frambozen
- 150 g bastognekoeken
- 350 g griekse yoghurt
- 100 g vanillevla
- 1 eetlepel kristalsuiker
Voor 4 personen.
En zo maak je hem:
- Kruimel de bastognekoeken. Dit wordt de onderste laag. Doe dit niet te fijn, wat grove stukken zijn juist lekker in het toetje. Je kan dit doen met de hand. Een andere optie is om de koeken in een schone theedoek te wikkelen. Sla ze vervolgens klein met een deegroller of iets dergelijks.
- Meng de griekse yoghurt en de vanillevla. Dit wordt de laag op de bastognekoeken.
- Prak de frambozen met een vork. Voeg hier de kristalsuiker aan toe. Dit wordt de bovenste laag. Laat een aantal frambozen over ter garnering.
Pavlova's

Dit recept komt oorspronkelijk uit Australië. Een voordeel van dit toetje is dat je het makkelijk een paar dagen van tevoren kunt maken. De losse pavlova's kun je namelijk 3 dagen luchtdicht bewaren in de koelkast.
Voor 6 personen.
Ingrediënten
Pavlova:
- 3 eiwitten
- 150 g kristalsuiker
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels maizena
- 300 g fruit naar keuze. Ik kies vrijwel altijd voor een mix van rood fruit
Vulling:
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 200 g mascarpone
En zo maak je hem:
- Splits te eieren in een vetvrije en volledig droge kom. Wanneer de kom vet of nat is, zal het niet gaan lukken het eiwit straks op te schuimen. Het eigeel heb je niet nodig. Klop het eiwit op tot het schuimig wordt. Voeg terwijl je dit doet steeds een beetje van de suiker toe. Doe hetzelfde met de maizena.
- Teken op een stukje bakpapier de vorm die de pavlova moet gaan krijgen. Smeer het eiwitschuim vervolgens op het bakpapier in deze vorm. Zorg dat het midden van dunner is en de randen wat dikker. Dit zorgt ervoor dat je hem straks mooi kunt gaan vullen. Bak de pavlova in de oven in ongeveer 1,5 tot 2 uur op 100 graden.
- Klop vervolgens voor de vulling de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Meng hierna de mascarpone erdoorheen.
- Bouw de pavlova. Schep de vulling erop en decoreer met je favoriete fruit.
Maak jouw eigen website met JouwWeb